El Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat ampliarà les actuacions al barri badaloní de Sant Roc amb la construcció de 160 nous habitatges, que suposaran una inversió aproximada de 18 M€. Aquesta cinquena fase del procés de remodelació suposa l’enderroc de 144 habitatges afectats per patologies estructurals. Els pisos, els construirà l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i seran administrats per l’empresa Adigsa, adscrita a Medi Ambient i Habitatge.

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va comunicar ahir al vespre a l’Ajuntament de Badalona la decisió d’ampliar el nombre de nous habitatges, en una reunió del Consorci Badalona sud,  presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Maite Arqué, i format per la Generalitat i el consistori. Aquesta ampliació compta amb el suport de l’Associació de Veïns de Sant Roc. A banda de la construcció dels nous edificis, es vol millorar l’organització dels espais públics fins a la façana de l’avinguda Marquès de Mont-roig.

Fins ara, el pla de remodelació preveia la construcció de 902 pisos. Amb l’ampliació, el nombre d’habitatges nous serà de 1.062. Mentrestant, el procés de transformació del barri continua: el passat mes de juliol es van lliurar 74 habitatges i a finals d’aquest any és previst que es lliurin 53 pisos més.

Inversió de 19 M€ en obres per rehabilitar habitatges

Igualment, al barri de Sant Roc, es faran obres fins al 2017 per un import de 19.094.449 euros, i se’n beneficiaran 3.343 famílies. Les actuacions s’inclouen en el Pla director d’obres revisat (PDOR), que van signar Adigsa i la FAVIBC (Federació d’Associacions de Veïns d’Habitatge Social de Catalunya) el passat 15 de juliol. El Pla preveu invertir més de 148 M€ en la millora dels barris que van ser construïts amb règim de protecció oficial a Catalunya.