Aquestes ampliacions permetran cobrir les creixents necessitats d’aigua potable de Figueres i els municipis pròxims

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, ha signat aquest matí amb l’alcalde de Figueres, Joan Armangué, el Conveni de col•laboració entre l’Agència Catalana de l’Aigua, ACA, i l’Ajuntament de Figueres per a l’ampliació de l’estació de tractament d’aigua potable, ETAP, i la construcció de l’estació de bombament d’aquest municipi. L’ampliació d’aquestes dues infraestructures hidràuliques permetrà cobrir la demanda creixent d’aigua potable provocada per la connexió de poblacions properes a Figueres.

La construcció de l’estació de bombament permetrà l’arribada a la planta de tractament d’aigua potable de Figueres d’un cabal de 200 l/s.

Les obres del projecte d’ampliació de l’estació de tractament d’aigua potable de Figueres inclouen, bàsicament, una nova línia de tractament d’aigua amb dos decantadors de carbó actiu i desinfecció amb raigs UVA, una cambra d’ozonització, un sistema de floculació i una nova línia de tractament de fangs amb un espessidor i deshidratació. L’ETAP té actualment una capacitat de tractament de 120 l/s, i l’objectiu d’aquesta actuació és augmentar aquesta capacitat fins a tractar 200 l/s. Actualment, des d’aquesta ETAP s’abasteixen, a més de Figueres, el Far d’Empordà, Vilamanya, Fortià i Riumors. Amb l’ampliació s’abastaran Cabanes, Llers i Santa Llogaia d’Àlguema.

Aquesta ampliació de les estacions de tractament i bombament d’aigua potable suposa una inversió de 4.382.894, 38 €, que serà finançada al 50% per ambdues administracions: l’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament.