Territori

Medi Ambient i Habitatge informa per garantir un ús adequat de la illuminació ornamental nadalenca

query_builder   7 desembre 2005 12:10

event_note Nota de premsa

Medi Ambient i Habitatge informa per garantir un ús adequat de la illuminació ornamental nadalenca

El Departament posa a disposició de les persones usuàries un web amb tota la informació sobre la illuminació nocturna

La directora general de Qualitat Ambiental del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Maria Comellas, ha mantingut durant aquestes setmanes diferents reunions per informar sobre l’ús adequat de la il•luminació ornamental nadalenca. En el marc d’aquestes trobades, ha acordat amb el representant a Catalunya de l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED) impulsar una línia de col•laboració quant a la prevenció de la contaminació lluminosa. L’ANGED està integrada per 16 empreses associades: AKÍ Bricolaje España, Alcampo, Aldeasa, C&A Modas, Carrefour, Conforama, Cortefiel, El Corte Inglés, Grupo Eroski, Fnac, Hipercor, Ikea España, Leroy Merlin, Media Markt, PC City, i Toys‘R’Us.

A més, el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha posat a disposició de les persones usuàries un web per difondre una campanya de conscienciació per prevenir la contaminació lluminosa en aquest període de festes. El web consta d’una cibertira per fer reflexionar tothom sobre l’ús adequat de l’energia lluminosa. També inclou una pàgina informativa i explicativa sobre la nova normativa ambiental de la il•luminació ornamental. L’adreça del web és http://mediambient.gencat.net.

La il•luminació ornamental instal•lada als carrers durant el període nadalenc està regulada per la normativa de prevenció de la contaminació lluminosa, que té en compte la singularitat d’aquests dies i la significació que hi ha pres la llum com a element simbòlic. Així, els ajuntaments poden establir períodes especials d’il•luminació ornamental. Aquest període pot estar comprès, com a màxim, entre el penúltim divendres del mes de novembre i el 6 de gener. Durant aquest temps s’autoritzarà un màxim de 168 hores de funcionament d’aquest tipus d’il•luminació.

Les instal•lacions d’il•luminació ornamental han d’incloure sistemes d’eficiència energètica (fer servir làmpades de molt baix consum com són les làmpades de menys de 5 W, el fil lluminós, les microbombetes, etc.) i sistemes de prevenció de la contaminació lluminosa per evitar enlluernar les persones.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia