La gestió serà a càrrec de l’Ajuntament, que ja disposa de l’oficina i de personal tècnic i administratiu

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, i l’alcalde de Terrassa (Vallès Occidental), Pere Navarro, han signat aquest matí un conveni de col•laboració i d’encàrrec de gestió a l’Ajuntament d’una Oficina d’Habitatge.

A fi de facilitar l’accés del major nombre de ciutadans de Catalunya a les noves mesures de política d’habitatge, el Departament de Medi Ambient i Habitatge preveu la signatura de convenis amb les diferents administracions locals que ja tenen establerta una oficina d’habitatge o que tenen la intenció d’implantar-ne una de nova creació. En aquest cas, l’Ajuntament de Terrassa disposa d’una oficina i de prou personal tècnic i administratiu per dur a terme les funcions que se li encomanen.

En aquest sentit, el conveni d’encàrrec de gestió que han signat totes dues administracions estableix que, d’una banda, l’Ajuntament de Terrassa, mitjançant l’Oficina d’Habitatge, està obligat a donar informació i assessorament a la ciutadania en matèries relacionades amb l’habitatge, especialment quant a les línies d’ajuts per a l’accés a l’habitatge protegit, per a la rehabilitació d’habitatges i per al pagament dels lloguers, i sobre les condicions d’habitabilitat de les edificacions del seu àmbit territorial. A més del servei d’informació, l’Oficina d’Habitatge també haurà de gestionar i tramitar les sol•licituds d’ajuts i d’altres serveis indirectes en matèria d’habitatge.

D’altra banda, el Departament de Medi Ambient i Habitatge haurà de facilitar a l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament de Terrassa informació actualitzada sobre les polítiques d’accés a l’habitatge i de rehabilitació dels immobles. A més, s’encarregarà de fer el seguiment dels serveis que realitzi el personal adscrit a l’Oficina, i també de compensar les despeses de gestió de les diverses línies d’actuació que inclou el conveni.

El Departament de Medi Ambient i Habitatge es compromet a fer una aportació econòmica de fins a 80.000 euros per a l’any 2005, abonada amb l’acreditació dels serveis prestats durant l’any per l’Oficina.