L'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha iniciat el procés de licitació per a la construcció de 3 promocions amb un total de 40 habitatges de lloguer, i la urbanització d'un nou sector residencial amb capacitat per a 68 habitatges

Les noves promocions d’habitatges es construiran als municipis de Balaguer, a la Noguera; l’Hospitalet de Llobregat, al Barcelonès; i Tossa de Mar, a la Selva, i el nou sector residencial s’urbanitzarà a Montferrer i Castellbò, a l’Alt Urgell. Aquestes obres suposen una inversió de 4,8 milions d’euros. Els licitadors poden presentar les seves ofertes fins a les 12 hores del dia 12 de febrer de 2007.

Aquestes promocions s’inscriuen en el marc del Pla per al dret a l’habitatge 2004-2007, promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, que té com a objectiu atendre al màxim les necessitats d’habitatge de la població introduint diferents mesures, entre les quals es troba l’increment de la construcció d’habitatges protegits per part de l’Incasòl.

Així mateix, les noves promocions compliran els paràmetres de sostenibilitat i ecoeficiència que estableix el Decret 21/2006, de 14 de febrer, que regula l’adopció de criteris ambientals i d’ecoeficiència en els edificis.

Balaguer – 22 habitatges de lloguer a la pl. de la Reguereta

Pressupost de licitació – 1,8 MEUR

Termini d’execució – 20 mesos

La promoció està situada en un solar, propietat de l’Incasòl, que es troba entre el carrer Francesc Borràs i la plaça de la Reguereta. Es tracta d’una promoció de 22 habitatges, distribuïts en dos blocs de forma irregular que comparteixen escala. Tots els habitatges són de lloguer, 12 tenen dos dormitoris i 10 en tenen un. La superfície útil va dels 39 m2 de l’habitatge més petit als 55 m2 del més gran.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques per a l’aprofitament de l’energia solar per a producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte dels arquitectes Salvador Giné i Manel Castellnou.

Actualment, s’està executant una primera fase de l’actuació que consisteix en l’enderroc selectiu d’elements existents i treballs arqueològics.

L’Hospitalet de Llobregat – 16 habitatges a la travessera de Collblanc, 12

Pressupost de licitació – 1,6 MEUR

Termini d’execució – 15 mesos

La promoció està situada en un solar, propietat de l’Incasòl, de la travessera de Collblanc, 12, del sector de la Creu Roja – Vallparda. Es tracta de la segona fase de l’obra de remodelació d’aquest barri de l’Hospitalet de Llobregat. La nova construcció consta de 16 habitatges, distribuïts en dues escales, amb planta baixa i quatre plantes pis. La meitat dels pisos tenen tres dormitoris i l’altra meitat en tenen dos. La superfície útil dels habitatges va dels 56 m2 als 72 m2. A la planta baixa hi haurà dos locals comercials.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i la instal•lació de plaques d’aprofitament de l’energia solar per a producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte dels arquitectes Carles Valls i Noemí Musquera.

Tossa de Mar – 18 habitatges al c/ Enric Granados, 9 (Casa Zügel)

Pressupost – 1,1 MEUR

Termini d’execució – 17 mesos

La promoció està situada en un solar, propietat de l’Incasòl, del carrer Enric Granados, 9, de Tossa de Mar. Es tracta de la construcció d’un edifici de 18 habitatges de lloguer per a gent gran i d’un local social gestionat per l’Ajuntament i destinat a equipament públic, també al servei de la gent gran. Tots els habitatges tenen un dormitori i la seva superfície útil oscil•la entre els 35 m2 i els 38 m2. La promoció compta amb un espai lliure, que s’emplaça al costat del futur museu de la Casa Zügel.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i la instal•lació de plaques d’aprofitament de l’energia solar per a producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte dels arquitectes Xavier de Càceres, Glòria Samartino i Josep Oriol.

Montferrer i Castellbò – Nou sector residencial de la Trobada

Pressupost de licitació – 0,25 MEUR

Termini d’execució – 3 mesos

Aquest sector residencial està situat al nord-est de Montferrer i Castellbò, entre la riera de la Trobada, la carretera local a Aravell i les edificacions existents. Té una superfície de 7.426 m2, amb capacitat per a 68 habitatges plurifamiliars que majoritàriament seran en règims protegits.

La seva urbanització consolidarà el nucli de la Trobada, li donarà continuïtat i ordenarà el seu creixement al llarg de la carretera. Així mateix, atesa la sol•licitud de l’Ajuntament de Montferrer i Castellbò, es destinarà una parcel•la de 2.500 m2 a equipament escolar.

L’Institut Català del Sòl té previst construir en aquest sector una promoció de 20 habitatges amb protecció oficial.