Un total de 40 comunitats de propietaris de la comarca del Baix Llobregat s’ha acollit al pla d’actuació d’Adigsa perquè les promocions d’habitatges de protecció oficial transferides a la Generalitat l’any 1985 passin a contractar directament els subministraments, els serveis i les pòlisses d’assegurances. El procés s’ha tancat a les 18 comunitats de la promoció Sant Bernat al municipi d’Olesa de Montserrat, a 13 comunitats de Verge del Carme, a Martorell, i a les nou comunitats de Santa Teresa, a Gavà.

Adigsa, empresa pública adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, administra el parc d’habitatge públic de la Generalitat. Fins ara, 760 comunitats de propietaris, que representen el 43% aproximadament del global, s’han acollit al Pla d’actuació per al traspàs de serveis comuns.

El manteniment dels serveis comuns, que fins ara feia Adigsa, ha començat a traspassar-se a 1.816 comunitats de propietaris de 29 barris catalans. Les comunitats d’11 d’aquests barris ja han assumit els serveis després d’haver estat informades per tècnics d’Adigsa. A tres barris més, quasi la meitat de les comunitats també han respost favorablement. Les comunitats hauran d’encarregar-se de contractar els subministraments de llum de l’escala, el manteniment d’ascensors, els extintors i l’assegurança de l’edifici. Adigsa deixarà, per tant, de fer de mitjancera, i les comunitats assumiran els serveis d’acord amb el que estableix la Llei de la propietat horitzontal.

A mitjans de gener, Adigsa va comunicar l’inici del traspàs dels serveis als ajuntaments dels municipis implicats. També se’n va informar les AV de cada barri perquè ho donessin a conèixer a les comunitats. Ara, s’ha notificat individualment als propietaris dels habitatges que s’han de posar al corrent del traspàs dels serveis. En aquest sentit, Adigsa ha enviat 7.000 cartes per recordar als veïns el seguiment que duen a terme els tècnics a cada barri i els terminis previstos per finalitzar el procés.