En els últims mesos s’han detectat algunes mortaldats de peixos al riu Ebre i altres llocs del Delta de l’Ebre. Les espècies afectades són fonamentalment llissa (Mugil cephalus) encara que també s’ha trobat algun llobarro. En aquesta època ja s’havien detectat en anys anteriors situacions similars però amb una afecció menor.

L’Agència Catalana de l’Aigua i la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona han estat analitzant mostres dels peixos afectats des de finals de l’estiu per tal de determinar si l’origen de la mortaldat era per causes naturals o bé per la presència de contaminació. Les anàlisis realitzades  han permès constatar  que la causa directa de la mortaldat, la qual ha afectat bàsicament una espècie (llissa de gran mida), era deguda a un bacteri anomenat Vibrio anguilarum. Per tant, s’ha pogut descartar que la mortaldat sigui atribuïble a agents contaminats.

En aquest moment l’Agència Catalana de l’Aigua està treballant, en col•laboració amb el Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, per detectar nous casos i encarregar els estudis microbiològics pertinents.