Avui divendres la Comunitat de Regants del Marge Dret del Llobregat ha fet demanda de l’aigua procedent de les depuradores de Sant Feliu del Llobregat i Baix Llobregat que l’ACA havia posat a la seva disposició, davant la incapacitat de poder garantir prou aigua al riu per fer l’explotació del Canal compatible amb les demandes d’abastament a Sant Joan Despí.

Les intenses pluges d’ahir dijous no varen aportar quantitats significatives a les capçaleres dels embassaments, però les quantitats enregistrades a la part baixa del Llobregat, que es concentraren a les comarques de l’Anoia, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental, van generar aportacions importants d’aigua al tram final del riu Llobregat. Per això, la reducció de cabals serà progressiva al llarg dels propers dies i suficient per garantir totes les captacions de reg i abastament aigua avall d’Abrera.

 La setmana vinent, coincidint amb la reducció de cabals, es procedirà al tancament de la captació del canal, per la qual cosa, donada la demanda de la comunitat de regants d’aigua depurada, es procedirà a autoritzar el seu ús i donar-la al canal.

Cal recordar que L’ACA garantirà que aquesta aigua tingui les característiques sanitàries adequades per al reg. Mentre duri aquesta mesura temporal, hi haurà un protocol de control i vigilància d’aquesta qualitat aplicat pel grup de treball de totes les parts implicades, que seguirà els paràmetres que estableix el Decret de sequera.