Territori

La platja Llarga de Vilanova quedarà protegida

query_builder   6 octubre 2006 14:42

event_note Nota de premsa

La platja Llarga de Vilanova quedarà protegida

Es posa fi a molts anys de treball encaminat a preservar una de les darreres zones verges de la costa catalana

La Generalitat i l'Ajuntament treballaran per recuperar l'espai ambientalment i incloure'l en el Catàleg de Zones Humides de Catalunya

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, el secretari de Planificació Territorial, Oriol Nel•lo, el secretari general del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Ricard Fernández Ontiveros, el director de l’Institut Català del Sòl, Emili Mas, l’alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, i el representant de la promotora Subirats Berenguer han signat avui diferents convenis que permetran preservar de la urbanització la platja Llarga de Vilanova. Amb aquest acte es posa fi a molts anys de treball encaminat a preservar una de les darreres zones verges de la costa catalana.

D’acord amb aquests convenis, la promotora Subirats Berenguer, SA, permutarà les parcel•les de la platja Llarga de la seva propietat per altres parcel•les de l’Institut Català del Sòl situades a sectors residencials que promou aquest organisme en diferents municipis de Catalunya. Es preveu que l’any 2010 s’hagi completat tot el procés de permuta que es farà en diverses fases i els terrenys de la platja Llarga ja seran de titularitat pública.

L’Ajuntament, per la seva banda, traspassarà l’aprofitament urbanístic corresponent a les parcel•les edificables de la platja Llarga al sector de sòl urbanitzable de l’Eixample Nord. Per fer-ho possible, haurà de tramitar una Modificació puntual del planejament que, bo i garantir els drets patrimonials dels propietaris del sector de l’Eixample Nord, generi solars edificables on es pugui materialitzar, posteriorment, l’aprofitament urbanístic equivalent al de la platja Llarga. Aquests solars edificables seran adjudicats a l’Ajuntament, el qual els permutarà posteriorment pels solars propietat de l’Institut Català del Sòl a platja Llarga.

A l’Eixample Nord, l’Institut Català del Sòl destinarà un mínim del 30% del sostre residencial a habitatges protegits, i els possibles excedents econòmics que resultin de la permuta seran destinats a l’execució d’equipaments en el municipi de Vilanova i la Geltrú.

L’Eixample Nord és un sector residencial i de serveis que promourà el consorci urbanístic, actualment en fase de constitució, integrat per l’Institut Català del Sòl i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. El sector tindrà una superfície aproximada de 104 hectàrees, situades al nord del nucli urbà, entre la variant C-246 i la ronda Ibèrica. Es preveu que les obres es puguin iniciar a principis de l’any 2009.

Aquests convenis permetran la reclassificació del sòl del sector de la platja Llarga cap al règim de sòl no urbanitzable, cosa que pot permetre’n la inclusió en el Catàleg de zones humides. En aquest sentit, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, i l’alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, han signat un altre conveni de cooperació que preveu diverses actuacions adreçades a la renaturalització i recuperació mediambiental de l’àmbit de la platja Llarga, la redacció i execució dels instruments urbanístics dirigits a la protecció d’aquest àmbit, i l’elaboració d’un estudi sobre la viabilitat d’un connector biològic entre els espais de la platja Llarga i els parcs naturals del Garraf, Olèrdola i Foix, i, en l’àmbit costaner, els espais naturals del Consorci dels Colls i Miralpeix – Costa del Garraf.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia