Durant els últims tres dies, la pluja ha regat bona part del territori, si bé la més abundant s'ha centrat al terç sud

A partir de dissabte s'inicia un nou episodi de pluja que es preveu general i generós

Fins avui, les precipitacions no han fet incrementar els nivells dels embassaments

Els pantans de les conques internes catalanes estan al 40% de la seva capacitat

Una depressió instal·lada al sud de les Balears ha impulsat vents de component marítim que, units a una pertorbació en alçada, han produït precipitacions a gran part de Catalunya, tot i que les quantitats més importats d’aigua, se les han endut el País Valencià i les Illes Balears. 

Els registres de pluja més destacats dels tres últims dies a Catalunya s’han centrat al litoral i al prelitoral, especialment al sector sud. Els llocs on ha plogut menys, o fins i tot no hi ha caigut ni una gota, són la zona de Ponent, el Pirineu i el Prepirineu. 

Els valors de pluja de més de 10 mm caiguts al llarg dels dies 27, 28 i 29 de març, enregistrats per les estacions meteorològiques automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya, han estat els següents:

(Arxiu adjunt)

Tot i que creuaran alguns fronts, entre avui dijous i demà divendres hi haurà una certa pausa pel que fa a precipitacions importants, però la previsió meteorològica a mitjà termini indica la formació d’una situació de llevant que afavorirà un episodi de pluges generals entre dissabte i dimarts vinent, que sobretot afectaran la meitat est de Catalunya i la resta del litoral i del prelitoral. 

Les pluges que han caigut fins avui no han fet incrementar els nivells dels embassaments de les conques internes catalanes, que es troben al 40,63% de la seva capacitat. L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) confia que les precipitacions que es pronostiquen per a finals d’aquesta setmana contribueixin a pal·liar el dèficit hídric. A més, es preveu que l’executiu aprovi dimarts vinent el Decret de sequera amb mesures que contribuiran a l’estalvi d’aigua. 

Més informació a www.meteo.cat