A partir de la nit de diumenge 27 i durant la matinada i matí de dilluns 28, una massa de núvols procedent de la Mediterrània ha deixat nevades al Litoral i Prelitoral, especialment al sector central.

Els gruixos acumulats més destacats fins a les 12 hores han estat els següents:

LLOC GRUIX DE NEU (cm)

Santa Coloma de Farners 15

Vilafranca del Penedès 14

Cantallops 12

Olesa de Bonesvalls 10

Sant Feliu de Llobregat 5

Vilanova i la Geltrú 4

Durant les hores centrals de dilluns, les nevades del Litoral i Prelitoral aniran disminuint i es faran més disperses. Malgrat això, la previsió meteorològica indica que a partir de la tarda arribarà una altra glopada d’aire fred que portarà més núvols i noves nevades. Aquestes començaran per les comarques del nord-est i s’estendran al llarg de la nit a la resta del Litoral i Prelitoral, on continuaran caient al llarg de dimarts.

A més, l’ambient fred serà generalitzat a Catalunya, i les temperatures mínimes de dimarts a l’interior del país podran baixar localment per sota dels 10 graus negatius, i estaran al voltant dels 0 graus a molts punts del litoral.

El vent del nord i nord-est bufarà fort al nord-est de Catalunya i a d’altres punts del Litoral i Prelitoral central, on les ratxes màximes podran superar els 90 km/h. Aquest vent farà que les onades puguin superar els 2,5 metres d’alçada a la meitat nord de la costa.

A causa d’aquesta previsió, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès avisos de Situació Meteorològica de Risc per neu, per vent i per onada de fred per a dilluns 28 i dimarts 1.

Per a més informació: http://www.meteocat.com