La planta dessalinitzadora de la Tordera ha reprès la seva producció d’aigua després que dilluns tots els variadors de freqüència malmesos pel temporal tornessin a estar operatius.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat les obres de restitució de les connexions elèctriques malmeses de la caseta de transformació i de la instal•lació elèctrica de cinc dels deu pous que formen la bateria de captació, les quals havien quedat fora de servei com a conseqüència de la regressió de la línia de costa del passat mes d’octubre.

El cap de setmana la dessalinitzadora va estar en fase de proves i es va constatar que l’evolució dels pous i la recepció de l’aigua a la planta potabilitzadora de Blanes van ser correctes. Per aquest motiu, dilluns es va començar a bombar aigua a les ETAP de Lloret-Tossa de Mar i Palafolls, i a dia d’avui la planta funciona amb plena normalitat.

L’aturada de l’ITAM de Blanes no ha suposat cap problema de manca de subministrament als municipis gestionats pels organismes esmentats, ja que l’extracció d’aigua de l’aqüífer de la Tordera mitjançant pous ha compensat aquests dies la manca d’aigua procedent de la dessalinitzadora.