L’empresa Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha adjudicat a Tàrrega (Urgell) des del passat mes de novembre un total d’11 pisos, vuit situats a la Via Lacetània i tres al c. de la Cendra, tots del parc d’habitatge de la Generalitat que, per diverses causes, es trobava desocupat. La xifra de les adjudicacions representa el 70% dels pisos buits a Tàrrega, ja que n’hi havia 18 l’any 2004.

Adigsa ha impulsat el procés d’adjudicació de pisos a la capital de l’Urgell per “pal•liar la carència d’habitatge d’aquelles famílies que es trobin en una situació de necessitat degudament acreditada”, d’acord amb l’objectiu del Pla per al dret a l’habitatge. Actualment, Adigsa té pendent la recuperació jurídica de 7 habitatges, dels quals dos estan amb expedient de renúncia i cinc amb expedient de desnonament.

Precisions d’Adigsa davant les afirmacions de la FAVT

La Federació de Veïns de Tàrrega (FAVT) ha acusat de mala coordinació els Departaments de Benestar i Família i de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat en el procés d’adjudicacions de 40 pisos. En aquest sentit, Adigsa vol puntualitzar:

• La FAVT i el seu president, Joan Pujals, han estat informats en nombroses ocasions per responsables dels esmentats departaments de la Generalitat dels esforços fets des de l’Administració catalana per adjudicar els pisos desocupats a Tàrrega.

• Des del 1996 i fins al 2004, hi havia 18 pisos buits, dels quals actualment n’hi ha 11 d’assignats, és a dir, el 70%.

• La coordinació entre els Departaments de Medi Ambient i Habitatge i Benestar i Família és bona. Tant és així, que aquest últim està traspassant les competències en matèria d’adjudicacions a Medi Ambient i Habitatge, amb l’objectiu d’agilitar i fer més eficaç el procés.

• De la quarantena d’habitatges desocupats, només 7 són del parc públic de la Generalitat. La resta són del Govern central. El Departament de Medi Ambient i Habitatge reclama des de principis de 2005 que el Govern central cedeixi els pisos de titularitat pública que té a Catalunya, com ara els habitatges de les antigues casernes de la Guàrdia Civil. En el moment en què els ministeris competents traspassin els pisos, la Generalitat posarà en marxa el procés per adjudicar-los a famílies de Tàrrega, com ha fet des de fa un any amb els que eren de la seva propietat.

• La informació facilitada per la FAVT és tendenciosa i inexacta, i obvia les adjudicacions fetes per l’actual Govern català, mentre que, per contra, del 1996 al 2004 mai no va fer cap denúncia pública.