L’Institut Català del Sòl ha adjudicat la construcció de dues promocions amb un total de 197 habitatges i una inversió global de 13,08 MEUR. La promoció de 125 habitatges de Gran Via/Química de Barcelona serà de lloguer per a joves, i la de 72 habitatges al sector Can Sant Joan de Rubí serà de lloguer general.

Aquestes promocions s’inscriuen en el marc del Pla per al dret a l’habitatge 2004-2007, promogut per la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge, que té com a objectiu atendre al màxim les necessitats d’habitatge de la població introduint diferents mesures, entre les quals es troba l’increment de la construcció d’habitatges protegits per part de l’Incasòl.

Així mateix, i seguint les directrius del Pla, aquestes promocions es construiran en terrenys cedits pels ajuntaments beneficiats. Totes compleixen els paràmetres de sostenibilitat per a l’estalvi energètic (energia solar per al preescalfament de l’aigua calenta, vidres dobles...), ús sostenible de l’aigua (xarxa de pluvials separativa, mecanismes estalviadors d’aigua...) i materials que faciliten la seva construcció i generen menys residus.

Barcelona – 125 habitatges de lloguer per a joves a Gran Via-Química

Pressupost d’adjudicació        8,16 MEUR

Empresa adjudicatària   Corsan Corviam, SA

Termini d’execució              18,75 mesos

La promoció està situada a la confluència dels carrers Gran Via, Química i Mineria de Barcelona, en uns terrenys propietat de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona que seran cedits a l’Institut Català del Sòl. Comptarà amb dos locals destinats a equipament, 38 places d’aparcament per a vehicles i 68 places per a motos.

A la planta baixa se situen els locals, l’estacionament de bicicletes i els accessos als habitatges i a l’aparcament de vehicles, situat a la planta soterrani. A les plantes pis hi haurà els habitatges, d’una superfície útil d’entre 40 i 47 m2, que disposaran d’un únic espai destinat a cuina-sala-dormitori més un bany. Tres habitatges estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

El projecte d’aquesta promoció, redactat per l’arquitecte Alfredo Peñafiel, va ser el guanyador del concurs de joves arquitectes convocat per Bagursa juntament amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. El projecte té com a peculiaritat uns elements metàl·lics a la façana formats per perfils d’alumini que fan de protecció solar de l’edifici.

Rubí – 72 habitatges de lloguer al sector Can Sant Joan

Pressupost d’adjudicació        4,92 MEUR

Empresa adjudicatària   Construcciones Rubau, SA

Termini d’execució              18 mesos

El solar on es construirà la promoció és propietat de l’Institut Català del Sòl i ocupa les parcel·les 10 i 11 del sector residencial Can Sant Joan promogut pel mateix organisme.

Els habitatges es distribuiran en dos edificis aïllats. A cada bloc es disposa de 36 habitatges, 3 locals, 23 places d’aparcament en la planta soterrani i 6 places d’aparcament descoberts en superfície. Tots els habitatges tindran 2 dormitoris. Hi haurà un habitatge per a persones amb mobilitat reduïda a la planta baixa de l’edifici de la parcel·la 11.

La promoció, l’han dissenyada els arquitectes Jaume Armengol i Francesc Bacardit.