Més de 300 inscrits en les jornades que se celebren els dies 26 i 27 a CosmoCaixa, organitzades en collaboració amb l’Agència d’Ecologia Urbana de BarcelonaSalvador Milà, conseller de Medi Ambient i Habitatge, inaugura les jornades dimarts, 26 d’abril, a les 9 h.

Les jornades responen al compromís polític de promoure la participació del sector municipal i dels agents socials en el desplegament del nou model de gestió de residus municipals impulsat per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). Aquest nou model es fonamenta en tres pilars:

• Prevenció

• Màxima recuperació dels materials que hi ha a la brossa, mitjançant la recollida selectiva

• Tractament de totes les fraccions, inclosa la fracció restant, que conté tot allò que el ciutadà no ha llençat als contenidors d’envasos, vidre, paper i matèria orgànica.

A  la jornada s’exposaran els pros i els contres dels diferents models –de porta a porta, cinc o quatre contenidors, recollida pneumàtica, contenidors bicompartimentats- i es tractaran els casos concrets de la recollida comercial a Barcelona, els municipis turístics, les empreses d’inserció social, la fiscalitat, la participació i educació ambiental, i la recollida de matèria orgànica.

Aquestes són les segones jornades de reflexió organitzades per l’ARC. Les primeres, sobre instal•lacions de tractament de residus, es van celebrar el gener passat. Es preveu que al llarg de l’any se celebrin tres jornades més: una sobre residus comercials, una altra sobre fiscalitat, i l’última sobre comunicació i participació.