L’aire fred existent a totes les capes de l’atmosfera, juntament amb una àrea de baixes pressions situada a l’Europa central i una petita depressió que va circular per la vall de l’Ebre, van fer que les nevades caiguessin amb intensitat entre feble i moderada a molts punts de la meitat oest i sud del país.

La neu va començar a caure al voltant de les 10:30 h per Ponent i per les Terres de l’Ebre i durant les dues hores següents es va estendre a la resta del terç sud i oest. Entre les 14 i les 15 h ja afectava més feblement bona part de la Depressió central i arribava de manera puntual al Pirineu oriental i alguns sectors del Prelitoral central i nord. A partir de les 16 hores, la nevada va remetre d’una manera progressiva, i solament van quedar algunes precipitacions a l’extrem sud, on la cota de neu ja va anar pujant fins als 300 m, i a punts del Pirineu i Prepirineu.

Els Ports, el Prelitoral sud i les comarques de Ponent van ser les zones on la neu va acumular més gruix. Destaquen els 14 cm d’Horta de Sant Joan, els 5 cm de Flix, els 2 cm de Riba-roja d’Ebre i els 2 cm de Porrera.

La previsió meteorològica indica que dimecres i dijous encara és possible que caiguin algunes nevades febles per sobre dels 300 metres a l’extrem sud de Catalunya, i de manera més puntual i aïllada a punts del litoral i Prelitoral nord. Aquestes noves precipitacions no seran tan extenses ni intenses com les de dimarts.

Per a més informació: http://www.meteocat.com