L’Institut Català del Sòl ha iniciat el procés per contractar la construcció d’una promoció de 104 habitatges, 118 places d’aparcament i cinc locals comercials al carrer Aiguablava cantonada amb el carrer Palamós de Barcelona. La promoció forma part de la segona fase de remodelació del barri que es completarà amb la construcció d’un segon bloc de 108 habitatges. L’obra té un pressupost de 10,8 M€ i es preveu que s’iniciï a finals de maig.

La promoció es construirà en un solar situat entre els carrers Aiguablava Palamós, Tamariu i Sa Tuna que ha cedit l’Ajuntament de Barcelona a l’Institut Català del Sòl. L’edifici, anomenat bloc C, té forma de Z i l’han projectat els arquitectes Joan García-Borés i Miquel Ruano. Els 104 habitatges estan distribuïts en sis escales i es construirà en dues fases per tal de coordinar-la amb les obres d’urbanització de la zona.

El bloc tindrà diferents alçàries per ajustar-se al desnivell del terreny. Una escala serà de planta baixa més dues plantes pis, dues escales seran de planta baixa més set plantes pis i tres escales tindran planta baixa més sis plantes pis. Hi haurà 61 habitatges de tres dormitoris, 33 habitatges de dos dormitoris i 10 habitatges de quatre dormitoris. La superfície útil dels habitatges va dels 66 m2 del més petit als 88 m2 del més gran.

La promoció compta amb 118 places d’aparcament situades a les plantes soterrani de l’edifici i 5 locals comercials.

D’acord amb el conveni signat l’any 1999 per l’Institut Català del Sòl, l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació de Veïns del barri, es preveu la substitució de prop de 900 habitatges de la Trinitat Nova en els carrers Palamós, Tamariu, Aiguablava, Llosa i Sa Tuna i la reurbanització del sector. Aquests habitatges, amb el pas del temps, han evidenciat la seva obsolescència des del punt de vista constructiu.

La remodelació s’està executant en varies fases i comportarà la construcció d‘un miler de nous habitatges i una inversió global de uns 110 M€. La primera fase ha suposat una inversió de prop de 25 M€ en la construcció de dues promocions amb un total de 249 habitatges. Una de les promocions, situada al carrer Aiguablava i amb 189 habitatges acaba de finalitzar i en breu es farà el lliurament de claus.