El Parc Natural de la Serra de Montsant ha organitzat de l’1 al 3 de març les jornades Montsant: el patrimoni cultural d’un espai cultural. Aquestes jornades tindran lloc a l’Arxiu Històric Municipal de Reus. Com a acte previ, aquest dilluns s’inaugurarà l’exposició Les Ermites de Montsant i la mostra fotogràfica Montsant, imatges d’una recerca. Dijous i divendres de la setmana vinent hi haurà dues conferències, mentre que el dissabte es dedicarà a les diferents comunicacions i ponències sobre el Montsant i una taula rodona sobre la producció editorial de la serra.   

La serra de Montsant és un lloc emblemàtic a la comarca del Priorat, però també per a moltes poblacions del Camp de Tarragona, especialment per a la ciutat de Reus. L’organització d’aquestes jornades a Reus vol servir per presentar el conjunt de treballs realitzats sobre el patrimoni cultural de la muntanya, resultat de la col·laboració entre el Parc Natural i Carrutxa en els últims anys. Bona part d'aquests treballs ja han estat divulgats a les poblacions de la zona en els cicles de conferències d’estiu i, recentment, s'ha encetat la publicació d'una col·lecció de quaderns. La jornada d’estudi de dissabte 3 de març vol servir per reflexionar sobre la relació entre les àrees urbanes i els espais naturals que les envolten.

 Aquestes jornades s’adrecen a tothom que vulgui conèixer els valors patrimonials de la serra, però també a les persones específicament interessades en el patrimoni com a recurs socioeconòmic.

 

* S’adjunta el programa de les jornades.