Els propers dies 7, 9 i 10 de novembre, a l’Ecomuseu  de Deltebre, se celebraran les Jornades de Validació del Diagnòstic. Aquestes Jornades tenen com a objectiu contrastar i consensuar quines són les debilitats i els punts forts del delta de l’Ebre respecte a la cooperació, la qualitat turística, l’economia local i la gestió dels visitants. També busquen avançar en el disseny de les accions que hauran de desenvolupar totes les entitats implicades durant els pròxims 5 anys per tal d’aconseguir els objectius establerts en la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS).

Per tant, de les Jornades en sortirà un document que reflecteixi la situació del delta en relació amb les demandes que exigeix la Federació Europea de Parcs Nacionals i Naturals (EUROPARC) per tal d’acreditar al Parc Natural del Delta de l’Ebre amb la CETS.

El diagnòstic és només un dels documents que formaran part del dossier de candidatura del Parc Natural del Delta de l’Ebre a la CETS, iniciativa de la direcció del Parc, que compta amb el suport del Consorci per a l’execució del Pla de dinamització turística de les Terres de l’Ebre.

El dia 7 de novembre es desenvoluparà la validació del diagnòstic per part del Grup de Treball. El document ha estat elaborat amb l’assistència tècnica d’ECOTONO - equip consultor en medi ambient, turisme i desenvolupament - i recull totes les aportacions dels membres del Grup de Treball, format per 20 entitats (Parc Natural del Delta de l’Ebre, Associació de Turisme Rural de les comarques de l'Ebre, Associació d'Empreses d'Activitats i Serveis Turístics del Delta, Departament de Comerç i Turisme TTEE, Consell Comarcal del Baix Ebre, Consell comarcal del Montsià, ajuntaments d’Amposta,  Camarles, Deltebre, l'Aldea, Sant Carles de la Ràpita, l'Ampolla i Sant Jaume d'Enveja, SEO/BirdLife, Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, Comunitat de Regants de la Dreta de l'Ebre, Cooperativa Cambra Arrossera del Montsià, Cooperativa d’Arrossaires del Delta de l’Ebre, Consell de Centres d’Educació Ambiental i el CODE).

Posteriorment, durant els dies 9 i 10 de novembre, es desenvoluparan dues sessions més de validació amb el Fòrum Permanent, ens obert a tots els empresaris turístics del territori, i a tots els actors i agents locals relacionats directament o indirectament amb el turisme.