Territori

Forts vents de tramuntana i mestral fan extremar les precaucions pel risc d'incendi fins dissabte

query_builder   6 març 2007 18:35

event_note Nota de premsa

Forts vents de tramuntana i mestral fan extremar les precaucions pel risc d'incendi fins dissabte

El Departament de Medi Ambient i Habitatge informa que a partir de demà, 7 de març, i fins dissabte, dia 10, hi haurà una nova situació climàtica que farà incrementar el risc d’incendi forestal en algunes comarques catalanes atesa la presència de vents forts de tramuntana i mestral. El risc final restarà condicionat per les precipitacions previstes, més abundants al terç nord.

 Comarques d’afectació principal:

L’Alt Camp, l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, les Garrigues, el Montsià, el Priorat, la Ribera d’Ebre, el Segrià, el Tarragonès i la Terra Alta.

 Comarques d’afectació parcial:

L’Alt Empordà, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Bages, el Baix Empordà, el Baix Llobregat, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Gironès, el Maresme, la Noguera, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Pla de l’Estany, Osona, el Ripollès, la Segarra, la Selva, el Solsonès i l’Urgell.

 Com a conseqüència d’aquesta situació climàtica, la Direcció General del Medi Natural activa a partir d’avui a les 00:00 h el Pla Alfa en els nivells 1 o 2 a totes les comarques catalanes. El mapa del Pla Alfa es pot consultar a l’adreça següent:

 http://mediambient.gencat.net/cat/el_medi/incendis/mapa_pla_alfa.jsp

 L’activació del Pla Alfa implica el desplegament dels efectius de la Direcció General del Medi Natural. Aquest Pla té 4 nivells: el nivell 0 és la situació normal de treball dels efectius; el nivell 1 implica la vigilància prioritària d’incendis forestals; el nivell 2, la vigilància exclusiva d’incendis forestals, i, finalment, el nivell 3 restringeix l’accés a massissos forestals.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia