La rapidesa de la intervenció i l’actuació coordinada de l’Agència de Residus de Catalunya, l’Agència Catalana de l’Aigua, els Bombers i els Mossos d’Esquadra, eviten la contaminació que podia haver ocasionat, dimarts passat, el vessament de 2.000l de clorur de zenc a la N-II, al seu pas per Tordera

El 8 de novembre, a quarts de vuit del matí, bolca un camió a la N-II, a l’alçada de Tordera. L’accident provoca el trencament d’alguns contenidors de 1.000 litres que transportava el camió, i que contenen clorur de zenc al 58%. Com a conseqüència de l’accident es generen dos residus perillosos:

• 18.000 l d’aigües de riera brutes amb clorur de zenc.

• 13 tones de terres contaminades amb el gasoil vessat d’un dels dipòsits de combustible del camió.

Malgrat les pluges intenses, la major part dels residus es van poder extreure dimarts mateix i ser traslladats a plantes de tractament de gestors de residus autoritzats per la Generalitat.

Les tasques de neteja van finalitzar ahir al migdia amb la retirada de les terres contaminades per gasoil. Per tal de garantir que la Tordera no quedi afectada per l’abocament accidental s’han col•locat barreres d’absorció d’hidrocarburs i material filtrant per recollir el gasoil superficial. Hi romandran durant una setmana. També es  farà un seguiment del control de les aigües durant 15 dies.