Territori

Es constitueix el Consell de Cooperació del Consorci del Delta del Llobregat

query_builder   24 gener 2006 14:39

event_note Nota de premsa

Es constitueix el Consell de Cooperació del Consorci del Delta del Llobregat

Aquest matí s’ha constituït el Consell de Cooperació del Consorci del Delta del Llobregat. L’acte ha estat presidit pel conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, acompanyat pel director general del Medi Natural, Ramon Luque, l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i la gerent del Consorci, Imma Fabró. Aquesta primera sessió constitutiva ha comptat amb la presència de més de 50 representants de les entitats i institucions vinculades al delta del Llobregat.

El Consell de Cooperació és un òrgan de consulta, participació i informació sobre les qüestions pròpies de l’àmbit d’actuació del Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat. Aquest Consell és format per organismes, entitats i empreses tant del sector públic com privat que representen interessos vinculats als espais naturals del delta del Llobregat, i també per les entitats cíviques, culturals, professionals, naturalistes i esportives vinculades als espais naturals del delta del Llobregat degudament legalitzades que ho sol•licitin i el Consell de Cooperació admeti. També en formen part les universitats i els centres de recerca que tinguin com a àmbit d’estudi el delta del Llobregat i les personalitats de reconeguda vàlua o destacades en l’estudi o la defensa del delta del Llobregat que siguin proposades pel president.

Les funcions del Consell de Cooperació del Consorci són promoure mesures per coordinar els interessos dels sectors representants amb els objectius i les actuacions del Consorci. També, fomentarà actuacions d’interès comú entre les entitats i el Consorci i planejarà iniciatives, propostes i suggeriments per millorar els objectius del Consorci.

El Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat

• El mes de juliol de 2005, es va constituir el Consorci per a la Protecció i la Gestió dels Espais Naturals del Delta del Llobregat.

• Inicialment està format pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments del Prat de Llobregat i de Viladecans, tot i que preveu la incorporació d’altres municipis de l’entorn.

• El seu objectiu general és la preservació, millora i divulgació del patrimoni natural del delta del Llobregat.

Les funcions del Consorci

• Gestionar de manera integrada els espais naturals del Delta.

• Promoure un ús públic sostenible, lúdic i educatiu.

• Fomentar el coneixement sobre els sistemes naturals del Delta.

• Vetllar per la conservació, la defensa i la millora dels valors ecològics, paisatgístics, territorials, culturals i socials del delta del Llobregat.

• Proporcionar l’assessorament i l’ajut tècnic necessari i impulsar l’actuació coordinada de les administracions públiques.

• Actuar com a òrgan de representació dels interessos comuns dels ens que integren el Consorci en relació amb els espais naturals del delta del Llobregat.

• Vetllar pel manteniment de la importància internacional del Delta i contribuir a la conservació de la natura en l’àmbit de Catalunya i Europa.

• Participar coordinadament en les polítiques d’espais naturals protegits de Catalunya.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia