Entre la tarda de dilluns 14 i el matí de dimarts 15 de novembre les pluges han tornat a afectar tot Catalunya. A punts del litoral i del Prelitoral han estat localment d’intensitat forta i amb nombroses descàrregues elèctriques. Les comarques més afectades per la precipitació han estat les de Tarragona i les de Girona.
Les previsions indiquen que entre la tarda i la nit d’avui la pertorbació pot deixar alguns xàfecs o tempestes puntuals a punts del litoral i Prelitoral, on encara podrien arribar a ser d’intensitat forta.
Degut a aquestes previsions el Servei Meteorològic de Catalunya manté obert un avís de Situació Meteorològica de Risc per intensitat de pluja.
A partir de demà al migdia la pertorbació es desdibuixarà i donarà entrada a vent del nord, que farà que s’obrin clarianes i que baixin les temperatures de manera progressiva durant la segona meitat de la setmana.
Cal destacar una important tempesta que s’ha format al voltant de les 5:00 hores davant del Garraf i s’ha mogut de sud a nord, afectant aquesta comarca juntament amb el Baix Llobregat, on s’ha esvaït al voltant de les 9:00 hores. La intensitat de la pluja ha estat forta i fins i tot s’han observat diverses mànegues.
A més, l’activitat elèctrica associada a les tempestes ha estat destacada, i la Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques del Servei Meteorològic de Catalunya ha detectat al voltant de 4000 llamps entre dilluns a les 16:00 hores i dimarts a les 16:00 hores a tot el país.
A banda, la neu també ha caigut a moltes zones del Pirineu durant les últimes hores. La cota de neu va baixar dilluns dels 2000 als 1800 metres en general, i fins i tot fins als 1600 metres al sector del Perafita-Puigpedrós. Alguns dels gruixos més destacats de les cotes altes del Pirineu han estat els 56 cm d’Ulldeter (2380 m), els 43 cm de Boí (2540 m) o els 35 cm de Cadí Nord (2200 m).