Aprofitava el trajecte de la feina a casa seva per provocar els incendis

Membres del cos d’Agents Rurals, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, han detingut el presumpte autor de 23 incendis a la zona de Bellaterra (Vallès Occidental), als termes municipals de Cerdanyola, Sant Cugat del Vallès, i Sant Quirze del Vallès, provocats entre els mesos de juliol i agost d’enguany.

Arran d’aquests incendis, el cos d’Agents Rurals va muntar un operatiu especial de vigilància en la zona afectada, que va permetre obtenir indicis racionals del presumpte autor dels focs, un veí de Sabadell de 30 anys d’edat. Davant les evidències, la Fiscalia de Medi Ambient va autoritzar el cos d’Agents Rurals a detenir-lo i posar-lo a disposició del jutjat de Cerdanyola.

Els focs que s’atribueixen al presumpte incendiari es van produir entre els dies 6 de juliol i 24 d’agost i van ser de petita magnitud. El més gran va afectar 2.830 m2 (0,28 hectàrees). La ràpida actuació dels bombers i els agents rurals va permetre sufocar-los ràpidament i evitar una afectació més gran sobre el medi o risc per a les persones. Tots aquests focs es van produir en un radi de tan sols dos quilòmetres, en una zona molt urbanitzada.

El modus operandi que seguia habitualment el detingut consistia a provocar dos incendis en poca estona de diferència, en el trajecte que discorre des del seu lloc de treball a casa seva.

Aquesta és la quarta persona que els agents rurals posen a disposició judicial per incendis aquest estiu. Els altres tres detinguts han estat als municipis de Tivenys, al Baix Ebre; Sant Llorenç Savall, al Vallès Occidental; i Llançà, a l’Alt Empordà.