Salvador Milà es reuneix amb els ministres de medi ambient de la República Dominicana i el Salvador per concretar projectes de cooperació per al desenvolupamentMilà participa en la presentació del calendari de les Nacions Unides del 2006

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, ha participat en la reunió de coordinació que la Unió Europea fa diàriament en el marc de la Conferència Oficial de les Parts de la Convenció de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP-11) que té lloc a Mont-real, Canadà. En aquesta reunió hi participen els 25 estats membres de la Unió Europea i tres paisos més com a observadors. També en forma part la Comissió Europea, representada pel seu ministre de Medi Ambient, Stavros Dimas. El conseller Millà hi ha participat, juntament amb la ministra Narbona, com a membre de la delegació espanyola a la COP-11.

Salvador Milà també s’ha reunit amb els ministres de medi ambient de la República Dominicana i El Salvador per concretar els projectes de cooperació per al desenvolupament que el Departament de Medi Ambient i Habitatge vol impulsar en aquests dos paisos.  Aquests projectes tenen per objectiu la planificació de l’ús dels recursos naturals al nord de la República Dominicana i els aspectes de producció neta i millores de les tecnologies ambientals, a El Salvador.

Milà, també dins dels actes organitzats en el marc d’aquesta Conferència, ha estat un dels encarregats de presentar públicament el calendari de les Nacions Unides del 2006, any que l’Assemblea de les Nacions Unides ha declarat com a Any Internacional dels Deserts i la Desertificació. Aquest calendari, que ha comptat amb el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge, recull fotografies que ens recorden la vulnerabilitat davant les catàstrofes naturals i el canvi climàtic. En aquest sentit, Salvador Milà ha explicat als assistents que “Catalunya és una regió de la Mediterrània que podria veure’s afectada seriosament per l’evolució del clima. La disponibilitat de l’aigua, l’avenç de la desertificació i la ja baixa productivitat forestal són les principals amenaces de la nostra regió”.

D’altra banda, la delegació catalana, juntament amb les altres comunitats autònomes presents i la Federació de Municipis i Províncies, ha participat en una sessió de treball que s’ha realitzat per iniciativa de les entitats ecologistes espanyoles.