Membres del cos d’Agents Rurals, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, han sorprès un veí d’Agramunt mentre caçava ocells protegits en una Àrea Privada de Caça del terme municipal d’Agramunt (l’Urgell).

Els agents van localitzar diversos arts il·legals propietat del presumpte autor dels fets. En total, es va intervenir una xarxa japonesa, tres ballestes, setze paranys impregnats amb una substància enganxosa, una xarxa abatible i un pot de vesc. Alguns d’aquests arts de caça es consideren massius i no selectius perquè qualsevol espècie d’ocell s’hi pot quedar atrapada i morir.

El furtiu, que havia col·locat un abeurador artificial i esquerat la zona amb menjar per a ocells a fi d’atreure’ls cap als paranys, va abandonar la zona diverses hores i va deixar els ocells capturats enganxats a les trampes. Alguns d’aquests ocells van morir per les lesions que els van provocar els paranys, una situació agreujada també per les baixes temperatures i la manca d’aliment. Els agents rurals també van comissar cinc espècies protegides que havien estat capturades: quatre caderneres i un pinsà, que van ser traslladats al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent.

Els fets estan tipificats com a infracció greu, de manera que el denunciat s’enfronta a una sanció administrativa que pot ser de 401 € a 2.000 €.

Fa uns dies, també en la mateixa Àrea Privada de Caça d’Agramunt, els mateixos agents van identificar una altra persona que caçava petits ocells protegits amb arts de caça il·legals, ajudant-se en aquest cas d’un reclam per atreure els ocells cap als paranys.