El cos d’Agents Rurals ha recuperat onze ocells d’espècies protegides que es trobaven a l’interior d’una finca a Sant Fost de Campsentelles. En la mateixa inspecció van trobar dues gàbies trampa, un mètode de captura prohibit. 

Dijous passat, durant una inspecció rutinària a la urbanització Mas Llombard, a Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental), dos agents rurals van detectar la presència de diverses gàbies amb ocells penjades d'un mur al pati interior d'una parcel·la. Els agents van comprovar que entre els ocells hi havia exemplars d’espècies protegides. Un cop dins la finca, van identificar els exemplars d’ocell que hi havia: un pinsà comú, un verdum, un pit-roig, un pinsà mec, sis lluers i un exemplar de creuament entre cadernera i canari. Entre les gàbies també van trobar dues gàbies trampa preparades per capturar ocells. 

La gàbia trampa és un art de captura prohibida, ja que es tracta d'un mètode no selectiu amb les captures, segons la Llei estatal 4/1989, de conservació dels espais naturals i de la flora i fauna silvestres. A més, la tinença i exhibició d'espècies protegides autòctones és també una pràctica prohibida d'acord amb les lleis autonòmiques 3/1988 i 22/2003, relatives a la protecció dels animals. 

Els animals vius es van traslladar al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, mentre que els arts de captura il·legals i la resta de gàbies es troben a les instal·lacions del cos d'Agents Rurals.