Es tracta de la cinquena persona que el cos d'Agents Rurals posa a disposició judicial per incendis intencionats durant l'estiu

Membres del cos d’Agents Rurals, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, han detingut una dona de 72 anys com a presumpta autora de 6 incendis forestals dins del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac, declarats entre el 3 de maig i el 10 de setembre d’enguany.

Tots els incendis havien començat en un radi molt reduït i eren especialment preocupants per la ubicació geogràfica del terreny afectat, en ple cor del Parc Natural i en un lloc on la continuïtat de la massa forestal podria haver propiciat la propagació del foc a una superfície de milers d’hectàrees d’elevat valor ecològic i paisatgístic.

Durant l’estiu del 2005 s’havien produït diversos focs forestals al mateix indret. Aquest fet és el que va aixecar la sospita que algú vinculat amb la zona hi podria estar relacionat. Per aquest motiu, els Agents Rurals van muntar un dispositiu de vigilància que, finalment, ha permès identificar aquesta dona com a presumpta responsable dels incendis. Arran de la investigació, el jutjat de guàrdia de Terrassa va ordenar la detenció de la sospitosa. La detenció es va efectuar conjuntament amb la Guàrdia Civil.

El més gran dels incendis declarats aquest estiu va ser el del dia 3 de maig, que va afectar 650 metres quadrats. Unes condicions de perill moderades i la ràpida actuació dels mitjans d’extinció en les diverses ocasions en què s’havien originat els focs han evitat el que podria haver estat una nova catàstrofe en aquest Parc. El Parc Natural ja va ser parcialment afectat el 10 d’agost del 2003 per un incendi que va cremar 4.500 hectàrees i en el qual van morir 5 persones.

Amb la detenció d’aquesta setmana, ja són cinc les persones que els Agents Rurals han posat a disposició judicial com a sospitoses d’haver provocat incendis forestals aquest estiu: 1 a Tivenys (Baix Ebre), 1 a Llançà (Alt Empordà), i 3 al Vallès Occidental (Sant Llorenç Savall, Cerdanyola i Matadepera).