Agència de l'Habitatge de Catalunya

El conseller delegat d'Adigsa inaugura dos ascensors al Pont de Suert

query_builder   24 abril 2007 16:51

event_note Nota de premsa

El conseller delegat d'Adigsa inaugura dos ascensors al Pont de Suert

També ha signat convenis per a la instalolació d'ascensors a Vielha i a Vilaller

El conseller delegat d’Adigsa, Frederic Linares, i la directora d’Adigsa a Lleida, Cristina Ballesté, han visitat avui diversos barris de Lleida i han signat convenis per a la instal•lació d’ascensors a Vielha (Val d’Aran) i a Vilaller (Alta Ribagorça).

 A Vielha, el conseller delegat d’Adigsa ha signat amb l’alcalde de Vielha, Toni Riu, i la presidenta de la comunitat de propietaris del carrer de Sarraera, 7, Núria Parramon, un conveni marc per a la instal•lació d’ascensors. A l’Ajuntament de Vilaller, amb l’alcalde, Jaume Monsó, i el president de l’Associació de Veïns de Vilaller-48, Àngel Cierco, s’ha signat un altre conveni a fi d’adherir-se a la línia de subvencions de la Generalitat de Catalunya per facilitar la instal•lació d’ascensors.

La Generalitat, mitjançant el Decret del Pla de rehabilitació d’habitatges, aportarà fins al 60% del pressupost protegible, amb un màxim de 6.000 € per pis, en el cas de creació d’un itinerari practicable, és a dir, on calgui eliminar escales i altres elements per instal•lar-hi un ascensor. Si es tracta d’instal•lar-hi un ascensor que no requereix l’itinerari, el Govern de la Generalitat subvenciona el 45% del cost de l’obra, amb un màxim de 5.500 € per habitatge o local, i la comunitat de propietaris hi aporta el tant per cent restant per completar el pressupost. A més, com que són poblacions situades en zona d’alta muntanya, tenen una subvenció d’un 10% addicional.

Posteriorment, el conseller delegat i la directora d’Adigsa a Lleida s’han traslladat al Pont de Suert (Alta Ribagorça) on, juntament amb l’alcalde, Albert Alins, han inaugurat dos ascensors que s’han instal•lat, també mitjançant la subvenció de la Generalitat, al grup el Roser, i han visitat el grup d’habitatges Eduardo Torroja, en el qual Adigsa ja ha canviat totes les plaques de simbologia franquista.

Dins la línia de subvencions de la Generalitat per instal•lar ascensors, a les comarques de Lleida ja s’han instal•lat 19 ascensors i es preveu que se n’instal•lin 45 més.

(Vegeu el quadre annex)

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia