La promoció és al sector residencial Pi Verd, que promou l'Institut Català del Sòl (Incasòl)

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, acompanyat pel director general de Promoció de l’Habitatge, Joaquim Gascó, i l’alcalde de Palafrugell, Lluís Medir, han visitat aquesta tarda les obres de construcció de la promoció de 53 habitatges dotacionals per a gent gran del sector Pi Verd de Palafrugell, que promou l’Institut Català del Sòl.

Dades de la promoció

La promoció és en un solar situat entre el carrer del Terme i l’avinguda de Pompeu Fabra, cedit a l’Incasòl per l’Ajuntament de Palafrugell. Es tracta d’un edifici de 53 habitatges amb protecció oficial per a gent gran, distribuïts en dos blocs aïllats de 24 i 29 pisos, respectivament. Tots els habitatges tenen un dormitori i una superfície útil d’uns 41 m2. A la planta soterrani, es construeix un aparcament de 40 places.

Les instal•lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i la instal•lació de plaques d’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Xavier Montsalvatge i té un pressupost de 3 milions d’euros. Es preveu que les obres de construcció dels habitatges finalitzin durant el segon trimestre de 2008.

La renda mensual d’aquests habitatges serà d’entre 180 i 200 euros mensuals.

Sector Pi Verd 

A més d’aquesta promoció, l’Incasòl ha construït al sector residencial Pi Verd una primera fase. Es tracta d’una promoció de 16 habitatges de venda amb protecció oficial, amb una inversió d’1,57 milions d’euros. El sorteig dels habitatges es va fer el 10 d’abril i es preveu que les claus d’aquests habitatges es lliurin abans de l’estiu. 

Aquestes dues promocions estan situades al sector residencial Pi Verd, que es troba al nord-est de Palafrugell, al límit amb el terme municipal de Begur. El Pi Verd és un sector d’urbanització prioritària (SUP) en el qual l’Administració actuant ha estat l’Institut Català del Sòl. Aquest organisme ha invertit un total de 2 M€ en l’adquisició dels terrenys i en la seva urbanització. El sector té una superfície de 7,3 hectàrees amb capacitat per a 255 habitatges unifamiliars i plurifamiliars, i actualment totes les parcel·les ja estan exhaurides. 

Altres habitatges amb protecció oficial 

A Palafrugell, l’Incasòl també està executant les obres d’una altra promoció de 54 habitatges de lloguer i venda situada en la confluència del carrer Fitor amb el carrer de Josep Puig i Cadafalch, dins l’àrea del Carrilet, en un solar cedit per l’Ajuntament de Palafrugell. Hi ha 14 habitatges de venda, 18 de lloguer general i 22 de lloguer per a joves. L’obra té un pressupost de 3,34 M€ i es preveu que finalitzi a l’inici de l’any vinent. 

Aquestes actuacions s’inscriuen en el marc del Pla per al dret a l’habitatge 2004-2007, promogut pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, que té com a objectiu atendre al màxim les necessitats d’habitatge de la població introduint diferents mesures, entre les quals es troba l’increment de la construcció d’habitatges protegits per part de l’Incasòl. 

Així mateix, els nous habitatges compliran els paràmetres de sostenibilitat i ecoeficiència que estableix el Decret 21/2006, de 14 de febrer, que regula l’adopció de criteris ambientals i d’ecoeficiència en els edificis.