El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha rebut aquesta tarda la visita de la reconeguda primatòloga britànica, Jane Goodall, premi Príncep d’Astúries d’Investigació l’any 2003, i ambaixadora per la pau de les Nacions Unides.  Goodall és aquests dies a Catalunya per inaugurar la seu espanyola de l’Institut que porta el seu nom i que s’establirà al Zoo de Barcelona. Entre els projectes que impulsarà l’Institut destaca el programa educatiu Roots and Shoots, de defensa dels animals i el medi ambient.

Durant la trobada amb el conseller, Goodall ha explicat la tasca que realitza el seu Institut i que se centra principalment en tres activitats: educació, investigació i conservació dels ximpanzés de l'Àfrica i d'arreu del món. Per la seva banda, el conseller Baltasar li ha agraït l’esforç del seu treball. 

Aquesta trobada ha servit per establir un primer contacte de cara a futures col·laboracions entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge i l’Institut Jane Goodall, una institució fundada l’any 1977 i actualment present en 95 països.