També ha col·locat la primera pedra d'una promoció de 16 habitatges de lloguer per a gent gran que el Departament de Medi Ambient i Habitatge construirà a Teià

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha visitat aquest matí el Maresme per participar en diferents actes d’Habitatge. A Teià ha col·locat la primera pedra del que serà una promoció d’habitatges de lloguer per a gent gran i, al Masnou ha fet el lliurament de 18 habitatges de lloguer per a joves.

Primera pedra dels habitatges de la plaça Catalunya de Teià

La promoció tindrà 16 habitatges de lloguer per a gent gran i està situada entre el passeig de Sant Mateu (camí d’Alella), el camí d’en Joan Sala i la riera de Teià. Es tracta d’un edifici plurifamiliar amb tres locals a la planta baixa i un centre d’assistència primària, construït també per l’Institut Català del Sòl (Incasòl), segons el conveni firmat amb l’Institut Català de la Salut. Tots els pisos tenen un dormitori i la seva superfície útil oscil·la entre els 44 m2 i els 48 m2. L’actuació també compta amb 75 places d’aparcament i la urbanització dels espais oberts i l’enjardinament comunitari que donen accés als diferents espais construïts.

Aquesta promoció inclou criteris ambientals i d’ecoeficiència en els edificis, ja que compta amb una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques d’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària. L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Mateo Closa i ha estat adjudicada per 2,81 MEUR.

El sector de la Plana a Teià

La promoció tindrà 93 habitatges amb protecció oficial dels quals 27 seran de lloguer i la resta, de venda. La promoció se situa al sector de la Plana de Teià, en un solar cedit per l’Ajuntament a l’Institut Català del Sòl. Aquesta promoció es distribueix en dos edificis aïllats de planta baixa més dues i tres plantes pis. Els habitatges de lloguer tenen 2 dormitoris i una superfície útil a l’entorn dels 50 m2. Els habitatges de venda tenen dos i tres dormitoris i una superfície útil que oscil·la entre els 51 m2 del més petit i els 78 m2 del més gran. Hi ha 4 habitatges adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. La promoció compta amb 160 places d’aparcament. L’obra ha estat projectada per l’arquitecte Xavier Fabré i tindrà un pressupost aproximat de 8,8 MEUR.

Lliurament de 18 habitatges amb protecció oficial de lloguer al Masnou

Al Masnou (Maresme), el conseller Francesc Baltasar i l’alcalde del municipi, Eduard Gisbert, han lliurat 18 pisos de lloguer per a joves al barri de Can Jordana. Els habitatges han estat construïts per l’Incasòl en un solar cedit per l’Ajuntament, i seran administrats per l’empresa Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

Es tracta d’un bloc aïllat de planta baixa i tres plantes pis. Els 18 habitatges consten de dos dormitoris i una superfície útil d’uns 57 m². A més, aquesta promoció de lloguer per a joves compta amb 5 locals i 23 places d’aparcament, divuit de les quals estan vinculades als habitatges.

 Les instal·lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials, a més de plaques d’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

L’obra ha estat projectada per Barber-Renteria Arquitectes, SL, i ha tingut un cost d’1,52 milions d’euros.

També al Masnou, juntament amb el lliurament de pisos, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha inaugurat la plaça Miquel Martí i Pol. Aquest acte ha comptat amb la presència de la vídua del poeta, Montserrat Sans, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Carme Giol, encarregada de la lectura d’un dels poemes de l’autor català.