Avui, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, ha signat la primera addenda del conveni amb la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting, representada pel seu president, Lluís Pujal. A través d’aquesta addenda, el Departament de Medi Ambient i Habitatge farà efectiu el pagament a favor de la Federació d’una quantitat màxima de 583.000€ per la vigilància de les zones de pesca controlada mitjançant 18 guardes de pesca fluvial anual i per a les repoblacions de les 26 zones de pesca controlada intensives, fins el 30 d’abril.

Aquesta quantitat es distribueix en dues parts. Per una banda, fins a un màxim de 420.964,80 € per a les despeses de vigilància per tot el 2005 a les zones de pesca controlada amb 18 guardes fluvials. Aquests guardes són persones coneixedores dels sistemes fluvials de Catalunya i tenen experiència i coneixement en la pràctica de l’exercici de la pesca recreativa en les aigües continentals.  Per l’altra, fins a 162.035,20 € es destinarà a repoblacions de les 26 zones de pesca controlada intensives que realitzarà la Federació a través de l’adquisició i posterior alliberament d’exemplars de truita irisada, fins el 30 d’abril. Amb aquestes actuacions es vetlla perquè en totes aquestes zones segueixi existint aquesta espècie de peix i es descongestionin altres zones de pesca de major valor ecològic.

A més, amb aquesta primera addenda s’estableix una bestreta de 232.196 € per atendre les despeses de vigilància i les despeses de repoblacions de les 26 zones de pesca controlada intensives fins el 30 d’abril, algunes ja efectuades durant els mesos de gener i febrer. També preveu regular, en una segona addenda al Conveni, les actuacions que realitzarà la FCPEC en les diferents temporades de pesca durant l’any 2005.