El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha lliurat avui 56 pisos de lloguer de la promoció de la Triola, construïda per l’Institut Català del Sòl, en un sector residencial que promou aquest organisme a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès). A l’acte han assistit el director general d’Habitatge, Joaquim Gascó, el conseller delegat d’Adigsa, Frederic Linares, el director de l’Institut Català del Sòl, Miquel Bonilla, l’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, i el regidor d’Urbanisme i Habitatge, Sadurní Oliver.

Del total d’habitatges, 40 tenen dos dormitoris, 10 en tenen un i els altres 6 en tenen tres. A la planta baixa hi ha dos habitatges adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Els pisos fan de 40,7 m2 a 68,6 m2. La promoció compta amb 32 trasters i 56 places d’aparcament, de les quals setze estan cobertes sota porxo, i la resta, al descobert. Els preus mensuals del lloguer oscil·len entre els 141,5 € i els 243,8 €.

L’edifici incorpora elements de sostenibilitat i ecoeficiència: una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials, i plaques d’aprofitament de l’energia solar per produir aigua calenta sanitària. L’obra, dissenyada pels arquitectes Bàrbara Balanzó i Antoni Barceló, ha costat 3,27 M€.

El sorteig per accedir als pisos va tenir lloc el passat 10 de gener. S’hi van presentar 273 sol·licituds, de les quals van ser admeses 208 i van quedar-ne excloses 65 perquè no complien els requisits establerts a la normativa.