El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, participarà aquest diumenge, 29 d'octubre, en l'alliberament popular de tortugues marines que organitza el Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) a la platja de Llevant de Premià de Mar. Amb aquest alliberament, el CRAM torna al mar les últimes tortugues que aquest estiu s'han recuperat al centre.

Cada any, la Fundació CRAM duu a terme la campanya "Ajudem-la", de rescat i recuperació de tortugues marines, que té com a finalitat el rescat i la recuperació d'aquests animals, que queden enredats en les xarxes dels pescadors. Són els mateixos pescadors els que porten les tortugues al centre perquè es puguin recuperar i perquè siguin reintroduïdes al seu hàbitat. Les que s'alliberen diumenge han estat al CRAM des del mes de juny.

La campanya "Ajudem-la" finalitza amb la celebració del "Torna a casa", l'alliberament popular de tortugues que enguany arriba a la dotzena edició. És un acte no només de sensibilització ciutadana, sinó també d'agraïment a l'esforç realitzat per pescadors, voluntaris i altres col·lectius. Al mateix temps, és una oportunitat d'apropar a la ciutadania la problemàtica de les espècies i els hàbitats marins que estan en regressió al mar Mediterrani.

L'acte d'alliberament està integrat en la II Jornada per a la Conservació del Medi Marí, on es vol fer un esment especial a l'estat de l'ecosistema litoral del Mediterrani. En aquesta Jornada es desenvolupen una sèrie d'activitats destinades a la conscienciació de nens i grans: tallers infantils, concursos per a famílies i una exposició sobre les diferents causes de regressió que afecten el medi i les espècies que l'habiten.