El Servei Meteorològic de Catalunya ha presentat avui, a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans, una nova línia de publicacions amb el títol “Notes d’Estudi del Servei Meteorològic de Catalunya”. Aquestes publicacions periòdiques pretenen difondre els treballs i estudis, en matèria de meteorologia i climatologia,  que es duen a terme i que poden ser de gran interès i utilitat per a la societat.

L’antic Servei Meteorològic de Catalunya, dirigit pel Dr. Eduard Fontserè entre l’any 1921 i l’any 1939, va endegar la publicació d’una sèrie de notes d’estudi, l’objectiu de les quals era plasmar i divulgar els treballs que feia en aquell moment el Servei. La darrera nota que es va publicar va ser la número 69, mesos abans de la supressió del Servei Meteorològic de Catalunya el gener de l’any 1939.

Segons el conseller Milà, que ha presidit l’acte,  “la recuperació de les Notes d’Estudi del Servei Meteorològic que s’inicien, simbòlicament amb el número 70, donen continuïtat a la col•lecció de 69 notes que va publicar l’antic Servei Meteorològic de Catalunya. Aquesta publicació explica, de manera inequívoca, la voluntat d’enllaç i continuïtat amb la tasca i el prestigi que va assolir l’antic Servei Meteorològic de Catalunya”.

La nota d’estudi núm. 70 porta per títol “Resum de les Notes d’Estudi de l’Antic Servei Meteorològic de Catalunya”. Aquesta publicació dóna a conèixer l’existència de les 69 notes d’estudi publicades per l’antic Servei, de les quals, tot i estar exhaurides, es poden consultar els originals en algunes biblioteques de Catalunya.

Aquest treball ha estat possible gràcies a la col•laboració de l’Institut d’Estudis Catalans, que va cedir els exemplars de les notes originals, i a la col•laboració del personal de l’actual Servei Meteorològic de Catalunya, que ha resumit totes les notes.