Territori

El Parc Natural de l'Alt Pirineu edita un butlletí informatiu

query_builder   9 març 2007 12:11

event_note Nota de premsa

El Parc Natural de l'Alt Pirineu edita un butlletí informatiu

El Parc Natural de l’Alt Pirineu acaba de publicar el primer número del nou butlletí informatiu del Parc, El Parc informa. El butlletí tindrà una periodicitat trimestral que coincidirà amb les estacions de l’any, i una extensió de quatre pàgines per número.  Aquesta publicació neix amb l’objectiu de donar a conèixer la diversitat d’actuacions que componen el treball en aquest espai natural de protecció especial. 

El butlletí s’estructura en quatre seccions: “Notícies”, per tractar entre dos i quatre temes d’especial interès amb una certa profunditat; “Breus”, en la qual es presenten diverses novetats de manera concisa; “Agenda”, on es presenten les activitats programades pel Parc per al període corresponent; i “Opinió”, en la qual es convida els lectors a aportar les seves idees o suggeriments. 

El Parc informas’imprimeix a tot color, il·lustrat amb fotografies i altre material gràfic, i segueix el nou Manual d’imatge gràfica dels parcs de Catalunya. La difusió del butlletí prioritza especialment el territori del Parc i s’enviarà a tots els domicilis dels 15 municipis del seu àmbit, a més d’ajuntaments, consells comarcals, biblioteques, consultoris mèdics, llars de jubilats i altres llocs que en facilitin la consulta. Així mateix, es trametrà directament a altres institucions i entitats interessades del conjunt del país, i també es podrà consultar en format electrònic des del web del Parc. Qualsevol persona interessada podrà demanar de rebre el butlletí, ja sigui en format paper o electrònic. El tiratge de l’edició impresa del primer número ha estat de 6.000 exemplars. 

El Parc Natural de l’Alt Pirineu és l’espai natural protegit més extens de Catalunya, amb una superfície de 69.850 ha. Reparteix el seu territori entre 15 municipis de les comarques del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell. Creat l’any 2003, es tracta també del parc natural més recent del país. El Parc protegeix elements emblemàtics, com el cim més elevat de Catalunya, la pica d’Estats (3.134 m), l’estany de Certascan, el més gran del Pirineu sud, i espècies com l’ós bru, el trencalòs o el gall fer. També s’hi troba una magnífica mostra de la cultura tradicional pirinenca, lligada a formes d’aprofitament del territori com la ramaderia extensiva i l’explotació forestal. 

* S’adjunta el primer exemplar del butlletí

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia