El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha clos les jornades sobre lesTerres de Frontera

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha fet avui la cloenda de les jornades sobre les Terres de Frontera organitzades per l’Ajuntament de les Valls de Valira i el Departament de Medi Ambient i Habitatge. Durant l’acte de cloenda, s’ha destacat que el Parc Natural de l’Alt Pirineu tindrà un centre d’interpretació de les terres de frontera a Os de Civís (Alt Urgell).

Aquest centre formarà part del pla d’equipaments de la xarxa del Parc natural i entrarà en funcionament l’any 2007. Aquest any el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha previst una inversió de 50.000 euros per a la construcció de la primera fase del centre que començarà pròximament.

Les Jornades, que es van iniciar ahir, reuneixen una sèrie d’especialistes relacionats amb el fet fronterer per analitzar aquest fenomen i la seva evolució i història.

El municipi de les Valls de Valira i l’Entitat Municipal descentralitzada d’Os de Civís té més de 2.000 hectàrees dins del Parc i estan compromesos en el desenvolupament sostenible del territori. Així, durant el procés d’informació pública de la xarxa Natura 2000 de l’any passat, el terme municipal va sol•licitar dues ampliacions importants per incorporar Civís i Bescaran en la proposta d’ampliació de la xarxa europea d’espais naturals.