Territori

El Departament de Medi Ambient i Habitatge informa sobre la prohibició de fer foc al bosc

query_builder   14 març 2005 19:02

event_note Nota de premsa

El Departament de Medi Ambient i Habitatge informa sobre la prohibició de fer foc al bosc

El Departament de Medi Ambient i Habitatge recorda que demà, dimarts 15 de març, s’inicia el període establert a l’article 15 del Decret 64/1995 que prohibeix encendre foc al bosc entre el 15 de març i el 15 d’octubre, ambdós inclosos. Aquesta prohibició inclou també els terrenys forestals, siguin o no poblats d’espècies arbòries, i a la franja de 500 metres que els envolta. A les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès i el Solsonès, es va avançar l’aplicació d’aquest Decret, el 3 de febrer, ja que la situació meteorològica havia propiciat un elevat risc d’incendi.

Per tant, a partir d’aquest dimarts i fins el 15 d’octubre resta prohibit:

• Encendre foc per a qualsevol tipus d’activitat sigui quina sigui la seva finalitat. Especialment no es podrà: Cremar rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria; Fer focs d’esbarjo. Queda exclosa de la prohibició dintre de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel•les de les urbanitzacions la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d’obra amb mataguspires; Fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura.

• Llençar objectes encesos.

 

• Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l’inici d’un foc.

• Llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc.

 

• La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Tanmateix, el Departament de Medi Ambient i Habitatge podrà concedir autoritzacions amb mesures a observar,  a excepció del període comprès entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia