Un total de 1.230 comunitats de propietaris de les 1.532 administrades fins ara per Adigsa, empresa pública adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha acabat el procés de traspàs de pagament de subministraments, serveis i pòlisses d’assegurances, iniciat el passat mes de gener, cosa que significa que un 80% gestionaran directament les despeses comunitàries.

Adigsa ha notificat a la resta de les comunitats de propietaris que deixarà de fer-se càrrec del pagament de subministraments i serveis comunitaris a finals d’aquest mes, segons marca l’edicte publicat el passat 28 d’abril en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Les comunitats de propietaris que han d’assumir el traspàs de serveis no són de protecció oficial, ja que el període de qualificació ha estat exhaurit. Les comunitats han de fer-se càrrec del pagament de les despeses generals, segons disposa la Llei 49/1960, de propietat horitzontal i normes reguladores. El DOGC informa que, transcorregut un mes de la data de publicació de l’edicte, Adigsa comunicarà a les companyies subministradores que hauran de facturar els serveis directament a cada comunitat de propietaris.

En total, 11 comunitats de 9 localitats catalanes han contractat els seus serveis:

Baix Llobregat:

Esparraguera: Font del Vidal i J.M. Marimon

Gavà: Santa Teresa

Martorell: Buenos Aires i Verge del Carme

Barcelonès:

Badalona: Baldomer Solà

L’Hospitalet de Llobregat: La Florida

Barcelona: La Pau

Garraf:

Vilanova i la Geltrú: Arquebisbe Armanyà

Maresme:

Mataró: Les Santes