39 seran habitatges dotacionals per a joves i gent gran i 11 seran de preu concertatTambé es construirà un centre d’assistència primària i centre de dia per a gent gran

El secretari d’Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Ricard Fernández Ontiveros, i l’alcalde de les Preses, Daniel Terradelles, han signat avui dos convenis per a la construcció de 50 habitatges de protecció oficial al sector sud-oest de l’Estació de les Preses (Garrotxa).

Un primer conveni permetrà que la Direcció General d’Habitatge, mitjançant l’Institut Català del Sòl, construeixi 11 habitatges amb protecció oficial de la tipologia de preu concertat. Aquests habitatges seran adjudicats com a habitatges de compravenda, prioritàriament a joves amb residència habitual i permanent i amb 3 anys d’antiguitat al municipi. 

Els habitatges a preu concertat

L’habitatge a preu concertat és una línia d’oferta amb un preu intermedi entre l’habitatge protegit i els preus dels habitatges del mercat lliure adreçada especialment als sectors de la població que no poden ser beneficiaris de la protecció oficial ni poden accedir a l’habitatge lliure. Aquests habitatges de preu concertat no podran superar els 90 m2 de superfície útil i tenen fixats uns màxims de venda per metre quadrat de superfície útil, que per a l’any 2005 són els següents:

• Zona 1 – Barcelona ciutat – 2.300 € / m2

• Zona 2 – L’Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sitges – 2.120 € / m2

• Zona 3 – Un conjunt de 41 municipis, entre els quals Badalona, Mataró, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa – 1.950 € / m2

• Zona 4 – Un conjunt de 77 municipis, entre els quals Girona, Lleida, Manresa, Reus i Tarragona – 1.500 € / m2

• Zona 5 – Un conjunt de 151 municipis – 1.350 € / m2

• Zona 6 – Resta de Catalunya – 1.200 € / m2

El Departament de Medi Ambient i Habitatge reconeixerà als compradors d’aquest tipus d’habitatges el dret d’accedir a préstecs preferencials, convinguts entre el Govern de la Generalitat i les entitats financeres que operen a Catalunya, els quals es cobriran al 100% i tindran un termini d’amortització de 40 anys.

El segon conveni ha estat signat també pel director del Servei Català de la Salut, Carles Manté. Té com a finalitat la construcció d’un edifici plurifuncional i de 39 habitatges de lloguer dotacional per a joves amb caràcter rotatori i gent gran assistida. L’assistència de la part dels habitatges per a gent gran serà a càrrec de l’Ajuntament i l’administració, conservació i manteniment de tots els habitatges serà assumit per la Generalitat a través d’ADIGSA.

Una part de la planta baixa d’aquest immoble, uns 300 m2, serà adquirida pel Catsalut a l’Incasòl per ubicar-hi un centre d’assistència primària, i, l’altra part, d’uns 400 m2, permetrà l’adequació d’un centre de dia per a la gent gran gestionat per l’Ajuntament.

Aquests nous habitatges incorporaran els criteris de sostenibilitat i ecoeficiència que preveu el futur Decret d’ecoeficiència dels edificis que el Departament de Medi Ambient i Habitatge està enllestint.