Agència Catalana de l'Aigua

Dilluns entra en servei el telèfon de l'ACA per atendre les consultes sobre el Cànon de l'aigua

query_builder   21 gener 2005 18:05

event_note Nota de premsa

Dilluns entra en servei el telèfon de l'ACA per atendre les consultes sobre el Cànon de l'aigua

El 902 012 345 estarà operatiu les 24 hores del diaEls usuaris rebran en el pròxim rebut de la companyia d’aigües una nota informativa sobre les modificacions del cànon

A partir del pròxim dilluns, 24 de gener, entra en servei el telèfon d’informació 902.012.345 que permetrà resoldre qualsevol dubte sobre l’aplicació del nou Cànon de l’aigua. Com cada any, el Govern de la Generalitat ha modificat el cànon de l’aigua a partir del dia 1 de gener, si bé enguany alguns dels canvis no entraran en vigor fins a l’1 d’abril. Els principals canvis en el cànon aplicable als usos domèstics de l’aigua són, d’una banda, la introducció d’un tercer tram de consum, i, de l’altra, l’adequació de la base imposable a la dotació bàsica per habitatge, que, per defecte, passarà de 4 a 3 membres a partir de l’1 d’abril. Per tant, la modificació, que ha entrat ja en vigor, no suposa la realització de cap tipus de gestió per a l’usuari. Tanmateix, aquelles modificacions, que entren en vigor a partir de l’1 d’abril, que requeriran d’una acció per part dels usuaris que vulguin augmentar el nombre de persones de 3 a 4, s’iniciarà la seva comunicació la darrera setmana de gener, després que ja s’hagi acabat la negociació d’alguns termes amb les companyies subministradores, Federació de municipis i Associació Catalana de Municipis.

A banda de la informació que proporcionarà aquesta línia telefònica, els usuaris rebran en cada rebut de la companyia d’aigües una nota informativa sobre les modificacions del Cànon. A més, a les webs del Departament de Medi Ambient i Habitatge (http://mediambient.gencat.net) i l’Agència Catalana de l’Aigua (http://mediambient.gencat.net/aca/) hi ha una pàgina específica del cànon de l’aigua pel 2005, on es poden consultar totes les modificacions esmentades. Aquesta pàgina permet accedir a un simulador que calcula automàticament l’import del cànon a partir de l’1 d’abril de 2005 i en compara l’import abans i desprès.

L’ACA ha tingut entre les seves prioritats informar administracions locals, comarcals, consorcis i altres institucions vinculades amb l’aigua sobre els canvis que representa l’aplicació del nou cànon. En aquest sentit, cal destacar que, durant el darrer trimestre de 2004, l’Agència ha convocat tots els ajuntaments de Catalunya i celebrat diverses sessions informatives en 7 punts del territori (Barcelona, Tarragona, Tortosa, Lleida, Tremp, Girona i Manresa).

Simultàniament, ha celebrat també sessions informatives adreçades a les empreses subministradores associades a l’Agrupació de Serveis d’Aigua de Catalunya i a l’Associació d’Abastament d’Aigua, amb la patronal Foment del Treball Nacional, amb l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona, el Consell de Cambres de Comerç, la CONFAV i també amb l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.

El pròxim dimecres, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jaume Solà, té previst oferir una roda de premsa per explicar les modificacions del cànon de l’aigua que han estat aprovades pel Parlament de Catalunya el 27 de desembre de 2004 i publicades al DOGC el 31 de desembre de 2004.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia