L’Aplec del Cargol i la festa-revetlla de les Cases Regionals durant la nit de la Festa Major desplegaran la recollida selectiva i distribuiran vaixella compostableEl mateix dia se signarà un conveni per establir al Segrià el nou model de gestió de residus municipals, que es fonamenta en la recollida selectiva i el tractament de la fracció restant

Salvador Milà, conseller de Medi Ambient i Habitatge i president de l’Agència de Residus de Catalunya, i Àngel Ros, alcalde de Lleida, signaran demà, dia 6 de maig, a les 10, a la Paeria, un conveni per al foment de les festes sostenibles.

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i l’Ajuntament es comprometen a desplegar la recollida selectiva i l’ús de vaixella compostable en l’Aplec del Cargol i la Festa Major.

Mitjançant el conveni, l’ARC hi contribueix amb un màxim de 88.000 €, dels quals 76.000 € es destinaran a la compra de plats i gots fets de material biodegradable que es pot recollir conjuntament amb la matèria orgànica i compostar-se per fer adob. Els 12.000 € restants serviran per fer el monitoratge i l’avaluació del projecte.

L’Ajuntament de Lleida, per la seva banda, ha de promoure l’ús de la vaixella compostable i equipar les festes amb el material necessari per poder fer la recollida selectiva i garantir que la vaixella compostable es recull i gestiona conjuntament amb la matèria orgànica (restes de menjar) generada durant les celebracions.