Es dedicaven presumptament a traficar-hi fent-les passar per trofeus de caça

Posen en qüestió l'homologació del boc balear

Agents Rurals del Pallars Jussà i Sobirà han denunciat dos furtius que es dedicaven, presumptament, a abatre cabres ensalvatgides per fer-les passar irregularment com a trofeus de caça. Es dóna la circumstància que aquest tipus de cabra és gairebé idèntic a la cabra o boc balear, espècie d’alt valor cinegètic a les Illes Balears. Els dos denunciats són el directiu d’un conegut club de caça i un guia internacional de caça. 

Els agents van observar abans d’ahir, dimarts, com dos sospitosos col·locaven munts de sal a la zona d’Estac, dins d’una àrea privada de caça del terme municipal de Soriguera, al Pallars Sobirà, per atraure cabres cap a una zona propera a la carretera, des d’on és fàcil i ràpid efectuar accions furtives. En sospitar de les intencions dels dos individus, ahir, dimecres, els agents van organitzar un servei especial per interceptar els presumptes furtius. Van poder comprovar com un d’ells disparava contra un boc, el decapitava, un cop abatut, deixava el cos abandonat al lloc on havia mort, i tots dos embalaven el cap amb bosses de plàstic per endur-se’l. Acte seguit, els agents van interceptar prop del vehicle el furtiu que havia disparat, mentre que el seu company s’endinsava en una zona boscosa per intentar amagar un rifle, mires telescòpiques, bales i el cap de l’animal abatut. Poc després, els agents ho localitzaven tot. 

Els dos homes han estat denunciats per caçar una espècie no cinegètica, fer-ho sense autorització del titular de l’Àrea Privada de Caça, atraure les cabres amb finalitat de caça i no disposar de document de cessió d’arma. A més, se’ls ha comissat un rifle del calibre 243, dues mires telescòpiques, 39 bales i el cap del boc.