La Diputació de Barcelona i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) han signat aquest matí un conveni per col·laborar en la millora dels sistemes de desinfecció de les aigües de subministrament dels municipis de la província de Barcelona, de la mà dels seus respectius representants, la diputada de Salut Pública Margarida Dordella i el director de l’ACA, Manuel Hernández. 

L’acord estableix la col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l’ACA per a la millora dels sistemes de desinfecció de les aigües de subministrament dels municipis de la província de Barcelona, així com del telecontrol i automatització d’aquests sistemes. Ambdues institucions s’intercanviaran la informació necessària per portar a terme aquesta gestió i hi invertiran la mateixa quantitat econòmica, amb un límit màxim de 150.000 euros a l’any. El conveni té una durada de quatre anys. 

La Diputació, que ja fa temps que ajuda els municipis en el tractament d’aigües, serà qui directament gestionarà, amb el vist-i-plau de l’ACA, les peticions d’aquest servei. Per tant, és qui rebrà les peticions dels ajuntaments interessats a tenir aquest servei, que es refereix al subministrament en baixa, és a dir, des de la captació de l’aigua i fins a l’aixeta del consumidor. L’únic requisit dels ajuntaments per demanar aquesta ajuda és que tinguin conveni amb la Diputació; a la província, actualment n’hi ha 97 i un consell comarcal. 

Protocols d’autocontrol i gestió 

En el mateix acte, s’han lliurat oficialment als ajuntaments els 66 Protocols d’Autocontrol i Gestió (PAG) dels abastaments d’aigua potable que ja han estat elaborats, així com la documentació necessària per a la redacció dels 14 protocols previstos per al 2007. Aquests protocols contenen les actuacions i procediments que els gestors, en aquest cas, l’Ajuntament, han de portar a terme per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.