El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i l'alcalde de la Seu d’Urgell (Alt Urgell), Jordi Ausàs, han signat aquesta tarda un conveni per a la construcció de 122 habitatges amb protecció oficial en aquest municipi.

L’Institut Català del Sòl és propietari de dues finques situades al sector residencial de l’horta del Valira. La Direcció General d’Habitatge, mitjançant l’INCASÒL, hi durà a terme dues promocions amb un total de 122 habitatges i aparcaments que seran qualificats d’habitatges amb protecció oficial.

Del total dels habitatges hi haurà dues promocions: una de 68 habitatges i aparcaments   i l’ altra de 54 habitatges i aparcaments. Aproximadament un terç seran de lloguer i dos terceres parts de compra.

Els habitatges de lloguer seran administrats i conservats per l’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge. Els edificis incorporaran criteris de sostenibilitat ambiental. La majoria dels habitatges seran de tres dormitoris i d’una superfície aproximada de 70 m2 útils.

Tots els habitatges es destinaran preferentment a persones amb residència habitual i permanent a la Seu d’Urgell, o bé amb el lloc de treball en aquest municipi. L’Ajuntament de la Seu d’Urgell i la Generalitat de Catalunya participaran en la definició dels criteris d’adjudicació dels habitatges.