També s'ha modificat un conveni per ampliar una escola bressol municipal

El director general d’Habitatge, Joaquim Gascó i Palacín, i l'alcalde de les Franqueses del Vallès, Francesc Torné i Ventura, han signat aquest matí un conveni per a la construcció de 86 habitatges amb protecció oficial i la modificació d’un conveni que permetrà incrementar la superfície construïda d’una escola bressol municipal.

En el primer conveni signat, que permetrà la construcció de 86 habitatges dotacionals, l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental) cedirà a l'Institut Català del Sòl una finca qualificada d’equipaments, amb una superfície de 2.845,09 m2, que limita amb la plaça de Catalunya. Els habitatges en aquesta finca es construiran segons l’alineació del vial i completaran el front de la plaça, actualment incomplet.

Els 86 habitatges i aparcaments que construirà la Direcció General d’Habitatge, mitjançant l’INCASÒL, seran qualificats de protecció oficial. Aquests habitatges comptaran amb un dormitori i tindran una superfície útil aproximada de 40 m2. Els habitatges seran adjudicats en règim de lloguer a joves amb residència habitual i permanent al municipi de les Franqueses del Vallès. L’administració, conservació i manteniment dels habitatges i espais comunitaris vinculats seran assumits pel Departament de Medi Ambient i Habitatge a través d’ADIGSA. A la planta baixa d’aquesta actuació, es preveurà la construcció d’una nova llar d’infants que tindrà una superfície d’uns 950 m2 construïts.

La nova edificació incorporarà els criteris de sostenibilitat i ecoeficiència en els edificis que el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha elaborat.

En l’acte d’avui, també s’ha modificat un conveni signat l’any 2004 per a la construcció de 48 habitatges dotacionals al sector J d’aquest municipi. Aquesta modificació permetrà incrementar la superfície construïda del local que es destinarà a llar d’infants, que passa de 650 m2 a 835 m2.