La Conselleria i el Ministeri signen un altre conveni a Mollet del Vallès per al finançament d'una zona d'urbanització prioritària de sòl que permetrà la promoció de 385 habitatges protegits

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, i el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Lluís Ferrer, han signat avui un conveni amb la ministra d’Habitatge, Mª Antonia Trujillo, per al finançament de 300 habitatges universitaris en el campus d’aquesta Universitat.

Aquesta signatura és la primera que es fa a Catalunya dins del nou programa anunciat fa dos mesos pel Ministeri d’Habitatge en matèria d’habitatges universitaris i constitueix un marc de referència per a la resta d’universitats catalanes que tenen interès en produir aquest tipus d’habitatges en els seus campus respectius o en conveni amb els ajuntaments allà on es troben ubicades.

Els habitatges que poden acollir-se al programa han de reunir les característiques dels habitatges de lloguer de llarga durada, del Pla de l’habitatge: tenir una superfície inferior a 40 m2, destinar-se a lloguer per un període mínim de 25 anys, tenir uns lloguers màxims establerts pel Decret 244/2005; i , per tractar-se d’allotjament per a estudiants o personal –docent, o no- de les universitats, els destinataris dels habitatges seran aquests col•lectius.

El finançament que aporten el Ministeri d’Habitatge i el Departament de Medi Ambient i Habitatge consisteix en subsidiacions dels préstecs hipotecaris utilitzats per dur a terme les promocions, així com subvencions a fons perdut directes també als promotors, podent, aquests ajuts, arribar a significar de l’ordre del 50% del cost de construcció dels habitatges. La Fundació de la Universitat Autònoma gestionarà el sistema d’adjudicació d’aquests habitatges i les contractacions, amb la lògica rotació que aquest tipus d’allotjaments requereix.

Conveni a Mollet del Vallès

El conseller, Francesc Baltasar, i la ministra, Mª Antonia Trujillo, han signat un altre conveni, amb l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, per al finançament d’una zona d’urbanització prioritària de sòl que permetrà la promoció de 385 habitatges al municipi.

La zona és l’anomenada “La Vinyota”, i està inclosa en el programa convingut entre el Ministeri i el Departament de Medi Ambient i Habitatge perquè té un compromís de destinar el 75% del sostre total a habitatges amb protecció oficial.

Les obres d’urbanització les durà a terme la promotora municipal Promoció de Sòl Municipal de Mollet, SA (PROMOSOL), i la inversió prevista del projecte és de 8.134.655 euros, dels quals el Ministeri n’aportarà 1.079.500, és a dir el 13,27%, en dues anualitats, enguany i l’any 2008.

Aquest conveni és el segon que se signa a Catalunya d’aquestes característiques, després del que es va signar l’any passat amb l’Ajuntament de Terrassa per al sector de Torre-Sana, amb una subvenció de 2,5 milions d’euros, en el qual es podran construir 899 habitatges amb protecció oficial.