El secretari general de Medi Ambient i Habitatge, Ricard Fernández Ontiveros, i l’alcalde de Badia del Vallès, José Luis Jimeno, han signat aquest migdia una modificació del conveni mitjançant el qual es construiran 72 habitatges amb protecció oficial en aquest municipi.

El 14 de juliol de 2004 es va signar un primer conveni que preveia la construcció de dues promocions situades al carrer Oporto i a l’avinguda Eivissa. L’Ajuntament de Badia ha cedit a l’Incasòl dues finques: una de 1.509 m2 i l’altra de 3.127 m2, en les quals el Departament de Medi Ambient i Habitatge hi construirà dues promocions.

El conveni signat avui modifica els criteris d’adjudicació d’aquests habitatges. Els veïns propietaris i residents dels habitatges de les escales 6 i 8 de l’avinguda de la Mediterrània tindran prioritat per optar als habitatges de les noves promocions del carrer Oporto i l’avinguda Eivissa. En el supòsit que aquests veïns vulguin comprar un d’aquests habitatges, la Generalitat els comprarà el seu habitatge antic i el seu preu d’adquisició serà el 50% del preu màxim establert per als habitatges amb protecció oficial que es qualifiquin provisionalment en l’any que tingui lloc la compravenda. Als veïns de les escales 6 i 8 de l’avinguda de la Mediterrània que compleixin els requisits previstos a l’apartat anterior i comprin un habitatge de les noves promocions, se’ls aplicarà una reducció de 30.000 € sobre el preu màxim de venda, establert d’acord amb la qualificació definitiva d’habitatges amb protecció oficial. La resta de pisos es destinaran a famílies empadronades al municipi de Badia del Vallès amb una antiguitat mínima de cinc anys ininterromputs en el moment de la sol•licitud. Tots els habitatges seran de compravenda, amb protecció oficial, i en la definició dels criteris d’adjudicació participaran l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya.

Els nous habitatges incorporaran els criteris de sostenibilitat i ecoeficiència en els edificis que el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha elaborat.