El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha firmat avui diferents convenis de col•laboració amb els ajuntaments de Castell-Platja d’Aro i de Sant Feliu de Guíxols per construir habitatges de protecció oficial.

D’una banda, el secretari d’Habitatge, Ricard Fernández Ontiveros, i l’alcalde de Castell-Platja d’Aro, Joan Giraut, han signat un conveni per a la construcció de 45 habitatges amb protecció oficial al carrer de Torres.

Els habitatges seran de lloguer per a gent gran i/o de lloguer rotatori per a joves, tots amb residència habitual i permanent al municipi. En el cas que es decideixi que algun dels habitatges de lloguer per a gent gran compti amb atenció assistencial, aquesta anirà a càrrec de l’Ajuntament o l’ens que correspongui. L’administració, la conservació i el manteniment del total dels habitatges seran assumits pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, a través d’ADIGSA. En la definició dels criteris d’adjudicació participaran l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya.

En virtut d’aquest conveni, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro cedeix la finca situada al carrer de Torres, de 2.476 m2, en què la Direcció General d’Habitatge, mitjançant l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), construirà els 45 habitatges. La finca es lliurarà lliure de càrregues i gravàmens, totalment urbanitzada, i amb els serveis d’aigua, clavegueram i connexió de baixa tensió a peu de parcel•la. L’Ajuntament assumirà també el pagament de tots els impostos i les taxes municipals que puguin derivar-se de la construcció de les edificacions. El Departament de Medi Ambient i Habitatge cedirà a l’Ajuntament el local existent a la planta baixa de l’edifici d’habitatges de l’avinguda de les Platges, 60-62, al sector del Parc del Carrilet de Castell d’Aro, per ubicar-hi serveis municipals.

D’altra banda, el secretari d’Habitatge i l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Miquel Lobato, han signat també avui dos convenis per construir 54 habitatges amb protecció oficial.

En primer lloc, s’ha firmat un conveni per a la construcció de 36 habitatges i aparcaments al sector Mas Falgueres. La meitat dels habitatges seran de compravenda i l’altra meitat, de lloguer, destinats a persones amb residència habitual i permanent al municipi o bé, amb lloc de treball al municipi de Sant Feliu de Guíxols.

En segon lloc, la Generalitat i l’Ajuntament han firmat un altre conveni de col•laboració per construir una promoció de 18 habitatges dotacionals per a gent gran al carrer Bailén, cantonada amb la carretera de Palamós.

A la Finca, propietat de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, hi ha edificat un geriàtric municipal. El consistori cedirà part del terreny que resta lliure d’edificació i el Departament, a través de l’Incasòl, construirà els habitatges de 40 m2 i espais comunitaris de 90 m2.

Els habitatges seran adjudicats com a habitatges de lloguer assistit per a gent gran amb residència habitual i permanent al municipi.

L’administració, la conservació i el manteniment dels habitatges seran assumits per la Generalitat, a través d’ADIGSA, mentre que l’atenció assistencial anirà a càrrec de l’ajuntament o l’ens que correspongui.

Els nous habitatges que es construiran als dos municipis del Baix Empordà incorporaran els criteris de sostenibilitat i ecoeficiència en els edificis que el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha elaborat.